711102795048510839

Wednesday, 27 March 2013

genting

hari sabtu wana n classmate pergi genting..kami pergi genting tanpa diranncang..first pagi 2 wana n fyzza amani pergi sunway nak tengok movie..pastu x jadi..pikir2 balik fyzaa cakap jom pi genting so wana caakp jom..so kami semua pergi genting best,.
husnie amani ezan fyzaa dieorang paling best..........
thanz......

Saturday, 16 March 2013

anak yang ke berape????

ANAK PERTAMA~TANAH
ANAK KEDUA~AIR 
ANAK KETIGA ~API,
ANAK KEEMPAT~ANGIN

TANAH
Sifat tanah dikaitkan sebagai jenis Deria. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Orang menghargai kebendaan, keras hati, sabar,disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, cekap, percaya hanya perkara yang boleh dicapai oleh deria.
(JENIS PANCAINDERA: SYAHWAT, KERING)Sedar mengenai hakikat diri, menilai material, sebar, tabah hati, disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas,efisyen, percaya hanya pada apa yang boleh dicapai oleh pancaindera, muram atau sugul, diberatkan oleh keperluan. Kepala angin, bimbang, tegas, tenang, boleh putus harapan, pendiam, tidak peramah, senyap. Badannya kurus, kurangnya tidur, tidak sabar jima', selalu sihat, banyak kerja.

AIR
Sifat air dikaitkan jenis Perasa. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Lemah-lembut, dalam perasaannya, mengasihani, memaksa, penakut, kepala angin, imaginatif, lemah terhadap siksaan atau teguran, berahsia, memahami, tidak tamak, artistik.
(JENIS PERASA: FIKIRAN, BASAH)Lemah lembut, perasaannya dalam, belas kasihan, penakut, ada angin, imaginatif, mudah terluka hatinya, berahsia, mudah memahami perasaan orang lain, tidak tamak, ada bakat seni, positif, berhati-hati, berfikiran panjang, aman hatinya, terkawal, boleh dipercayai, penyabar, tenteram. Tubuhnya tambun, banyak lemak, banyak tidur, sedikit malas, lambat dan agak kurang faham.

API
Sifat api dikaitkan sebagai jenis Intuisi (kebolehan mengetahui sesuatu melalui bisikan kalbu). Ia digolongkan sebagai sifat kelelakian. Pentingkan diri, megah, bersemangat tinggi, kompetitif, perlukan ruang, kebudakan atau kurang matang, keras hati, kecenderungan ke arah tidak peka terhadap sesuatu, sentiasa sedia untuk menempuh sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan masa depan.
(JENIS INTUITIF: CINTA, PANAS)Pentingkan diri, megah, semangat tinggi, kompetatif, perlukan ruang, keanakan atau lurus, menaruh harapan, cenderung untuk tidak sensitif, sentiasa sedia untuk sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan baru, yang mana orang lain tidak terfikirkan. Perasa, gelisah, agresif, mudah teransang, mudah berusaha, pemaksa, optimis, aktif. Kerjanya segera, jalannya cepat, terang hati, panas tubuhnya, kurang tidurnya.

ANGIN
Sifat angin dikaitkan dengan jenis Pemikir. la digolongkan sebagai sifat kelelakian (masculine). Lelaki ini berpegang kepada teori, tidak mudah terpengaruh oleh pendapat orang lain, objektif, rasional, menghadapi kesukaran untuk melibatkan emosi, menghargai kebolehan intelektual, mahukan kebebasan, mempunyai mentaliti ambil mudah, sukakan fakta dan figura.(JENIS PEMIKIR: JIWA, SEJUK)Orang teori, sukar dipengaruhi, objektif, rasional, sukar terlibat dalam hal emosi, menilai tinggi kebolehan intelektual, keperluan untuk bebas, mentaliti ambil mudah, suka pada fakta dan figura. Mudah bergaul, boros, banyak cakap, responsif, mudah berbincang, bersemangat, sikap tidak kesah, pemimpin. Tubuh nipis, kurang daging, banyak darah, kreatif, sederhana.
(JENIS PANCAINDERA: SYAHWAT, KERING)Sedar mengenai hakikat diri, menilai material, sebar, tabah hati, disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, efisyen, percaya hanya pada apa yang boleh dicapai oleh pancaindera, muram atau sugul, diberatkan oleh keperluan. Kepala angin, bimbang, tegas, tenang, boleh putus harapan, pendiam, tidak peramah, senyap. Badannya kurus, kurangnya tidur, tidak sabar jima', selalu sihat, banyak kerja.

Friday, 15 March 2013

miss you

wana akan merindui along la lepas nie..esok along nak pergi dah n nanti balik nie kompem along x de kat umah..sedih kot..huhuhuh dah sebak dah nie...x tahu kenapa makin hari makin sayang kat along..along nanti lepas kawin jangan lupa kat acik lak..huhuhuh
miss you sis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, 14 March 2013

admire

wana suka admire kat lelaki ini walaupun wana x kenal pun tup2 bole admire kat pemain bola pasukan real madrid..hahaha.wana suka kat 2 orang pemain dye hihihih lau wana cakap jangan gelak..wana suka kat mesut ozil n kaka..wana admire gile kat dye..dyeorang so cool..x dapat wana nak cakap..walapun kaka dah ada anak 2 p tetap cool..
ozil lak walaupun dah mencecah umur 25 p still kacak n bergaya
nie kaka
kacak n bergaya kan..hhihihhi;;;;;

nie ozil yang paling wana minat..hihihhi
comell x????
mesti la comel nie la wana paling minat sampai wana main game  kat  facebook  (baby world) wana letak nama baby ozil
nie  lah baby ozil
comell x?????kompem comel..hihhihi

Thursday, 7 March 2013

infoooo................

hahaha
nie saje2  je..x tahu la betul ke tak benda nie just nak share je la.....so jangan marah lau x betul eakk...

Wednesday, 6 March 2013

new home...

skarang wana duk umah sewa..biase la malas nak join aktiviti kolej so x boleh la apply kolej..wana duk ngan classmate wana...cun la la kan..hahaah...p duk umah sewa nie letih la sikit setiap hari balik msti kena baring2 dulu....dah x lana agi along mungkin akan duk kat oversea so wana akan rindukan along selalu la...biase la ikut suami dah la lama duk kat UK 4 tahun kot..nanti grad along x dapat hadir la,sedih giler...nanti balik mesti    tidor sorang....tapi wana doakan along bahagia la ngan abang 2...walau sampai sekarang wana x kenal siapa laki 2...hehehehe......all the best korang berdua..nanti seponser la wana pergi sane..hihhihih