711102795048510839

Saturday, 19 January 2013

finaly

akhirnya dah tamat wana exam..yahooooo...p untuk sem satu je la..2 baru abis exam bukan abis belajar terus..hahahaha macam dah nak grad gaya camnie..hihhihihi....betapa nikmatnya bila satu beban dah terlaksana..skarang nie wana perlu berdoa supaya yang sir n madam yang periksa paper wana lembut hati n bole terima jawapan yang wana buat,..huhuuhhu mintak2 jangan satu paper pun repeat.x larat kot repeat paper..p wana balik kampung 20/1/2013..lambat agi..hahahaa..biasa la tiket balik kelantan lau x beli awal jawab nye habis la..so terpaksa terima dengan seadanya tiket 2,,,wana bersyukur dapat balik bumi kelantan... x sabar nak jumpe abah n ummi...wait for dad.....i coming home.....hahahahaha

Tuesday, 15 January 2013

pakwe/makwe kami....



now wana dah dapat terima yang wana bukan jodoh ngan abang botak..so wana redha coz wana tahu tuhan sayang kat wana coz wana x terdedah dengan zina hati..wana syukur sangat2..wana tahu wana nie bole dikatakan banyak buat salah..p wana syukur sangat..thank you allah =)..wana dah cuba dengan abah wana ajar..lau x de jodoh memang kite x bahagia walaupun selama mane kite couple even 10 tahun ke..mesti putus coz itu bukan jodoh kite...n jangan nak menangis sebab itu bukan yang terbaik untuk kite..sporting x abah wana 2 yang wana sayang abah wana...abah wana pesan lau kawan2 tanya wana ada pakwe ke x jawab je wana ada pakwe yang setiap masa ambil berat kat wana n lau sedih boleh wana peluk..so jangan terkejut la lau kami adik beradik cakap makwe pakwe kami duk satu rumah..untuk wana ngan  along abah wana lah pakwe kame pakwe yang x akan tinggal kami even kamisedih or have a trouble
untuk angah,Am and Adik makwe dyeorang ummi..memang setiap hari makwe dyeorang tunggu dyeorang balik sekolah n kerja n masak yang sedap2 untuk dyeorang....yang ada pakwe/makwe p x bole peluk pegang .kami bangga ada pakwe n makwe yang sanggup terima kami dengan seadanya..memang cun..kami sayang umi n abah forever..just jangan nak salah kan mak pak lau mak bapak kite halang kite couple coz dye sayang kat ank dye n nak yang terbaik je untuk ganti tempat mereka sebagai mane mereka jaga kite..just  jangan asyik marahkan mak n bapak kite okeyyy...
P/S wana just nak kongsi rahsia wana je x de pakwe/makwe sehebat mak bapak kite...=)

Friday, 11 January 2013

classmate PALAM


NIE SEMUA CLASSMATE WANA...
hahaahaha comel x??? conform comelll....nie masa kelas mandrin last kelas mandrin untuk sem 1.sem 2 ada lagi.dyeorang nie lawak n cool la bagi wana.comeell la x tahu nak describe camne p yang penting enjoy la duk ngan dyeorang....x pernah diam,ada je yang nak dyeorang bual kan..kelas wana semua laki mahco  n perempuan cun..hihihh

Thursday, 10 January 2013

hang otak......

hahaha makin lama makn cuak kerana final exam untuk business law bakal menjelma...huhhuh pada tarikh 14/1/2013...huhhuhuh,,dah lama study makin x paham sekarang..ya allah tolong la apa yang wana baca masuk..huhuhhu..cuak n stress...huhuhhuh
p skarang nie dah x study..huhuhh otak dah senget so posing la jawabnye..hahaha
hahaaha nie lah lau dah stress sangat,,,aktiviti masa stress,,lega kejap huhuhu
P/Snie untuk suke2 je.......

Wednesday, 9 January 2013

bigbang

wana suke kumpulan big bang coz wana suke g dragon n top...hihii.n satu lagu wana paling suke BLUE..best lagu nie
nie lirik  dalam bahasa English punya...hihihhi


                                                              BLUE~BIGBANG

The Winter's gone and the spring has come
We've withered away
And our hearts are torn from the yesterdays

Im singing my blues
I'm used to the tears, the doubt and the fears That hold me oh
Im singing my blues
I hope you can see
Im loosing my grip on you oh oh

We're looking up into the same old sky except that you and I
Are further from the place we used to love
I am leaving you with just a word
Yea It's selfish girl
But I have never been that good with words
Oh this could be the end of our dream
No one can help me
Maybe this is our final scence
Watch the curtain closing drop down low
to bad now Ive got nothing to show

The moment I met you this I Know
I'd always Let my loving show
But I have lost my way into the blue
And when I close my eyes I pray we'll see it through

The Winter's gone and the spring has come
We've withered away
And our hearts are torn from the yesterdays

Im singing my blues
I'm used to the tears, the doubt and the fears That hold me oh
Im singing my blues
I hope you can see
Im loosing my grip on you oh oh

I wish that I could feel my cold heart
But We're so far apart, just like the ocean that's between our love
Your type of love is like a trauma
When all is said and done
Ill dry my tears and think of what we were
My apathy is all Ive got for now
Nothing gonna hold me down
I cant take your complicated run around
And I don't care if you aint there for me now
Cause I got a new sound
People come and go like downtown

The moment I met you this I Know
I'd always Let my loving show
But I have lost my way into the blue
And when I close my eyes I pray we'll see it through

The Winter's gone and the spring has come
We've withered away
And our hearts are torn from the yesterdays

And when the night has come and were underneath the stars
Thinking what went wrong
Falling asleep alone, but you always know
that even in my dreams I sing this song....

 Im singing my blues
I'm used to the tears, the doubt and the fears That hold me oh
Im singing my blues
I hope you can see
Im loosing my grip on you oh oh

 Im singing my blues
I'm used to the tears, the doubt and the fears That hold me oh
Im singing my blues
I hope you can see
Im loosing my grip on you oh oh...
p/s enjoy it..........

make up

nie lah perbezaan antara make up n x make up..yang gambar pakai shawl 2 yang versi make up punya n pakai tudung bawal versi x pakia make up..wana rasa banyak perbezaaan antara make up n x make up..hihiihlau make up 2 wana rasa macam putih giler padahal x pun n rasa cam orang lain..wana x  suke make up..wana g kelas pun pakai bedak je.n wana skarang dah makin gemuk hahahaah..biaasa la stress makan banyak..stress ngan final exam..setiap kali ngan study mesti makan lah....pipi wana pun dah naik...seiring ngan wana makan,,,,,makin lama wana study makin banyak wana makan..dah la  skarang stress ngan business law,,sepatah haram wana x paham..huhuhuh...nasib2...
P/S mood exam skarang fikiran kusut...wish me luck for final exam...o_-


my lovely daddy


nie la abah wana yang wana sayang sangat..setiap kali wana ada masalah mesti abah tau x payah bagitau..hahaha hebat x naluri seorang ayah..hihihih..... abah wana x kisah lau wana citer pasal lelaki yang wana minat n alway nasihat wana jangan couple selagi umur x sampai 20 tahun..lau nak  couple jugak bole p kena jumpa abah lah..selama wana jadi seorang remaja nie hanya seorang je lelaki wana bawa jumpa abah wana.......hihihih...n abah juga caring he always take care our family...abah cool x pernah nak naik angin kat wana nalways rindu kat wana...sebab wana suka gaduh ngan abah,,,gaduh2 manja je...thank abah sebab paham wana....you alway be my father also my boyfriend..x pelik lau caakap keluar dating ngan abah kan..sebab wana tahu lau ngan abah he always there went i need him....
i love you......

Saturday, 5 January 2013

ciri2 orang mencintai

23 Ciri Orang yang Mencintai Kamu


1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tau tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tau kegiatan kamu.

5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ’selamat pagi’, ’have fun’, ’selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, karena dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dengan cara yang berbeda, bukan “aku CINTA padamu”.

6. Jika kamu merayakan tahun baru dan kamu tidak mengundangnya ke pesta yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan me-nelepon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, karena saat-saat itu ialah saat yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. karena saat bersamamu tidak selalu terulang.

8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingat setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. karena dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, karena dia ingin tahu apa kgemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun susah menggemari kesukaan kamu, tapi akhirnya dia bisa.

10. Kalau kali terakhir kalian bertemu, kamu mungkin sedang sakit, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – karena dia khawatir tentang kamu, peduli tentang kamu.

11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan kapan ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup karena kamu telah menggetarkan dunianya.

14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan senantiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan lingkungan yang mungkin membawa pengaruh buruk terhadap kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, dekat dihati?’

16. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang  kekasih.

17. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang bikin BETE, seperti menelefon kamu 100 kali sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira karena dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari memenuhi permintaan kamu walau sesulit apapun permintaan itu.

20. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda yang berharga buatnya.

21. Dan jika kamu coba menjauhkan diri darinya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyadarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu karena sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, karena dia tidak mau kamu terbebani karenanya. saat kau pinta dia pergi, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, karena dia benar-benar mengerti apa itu cinta.  




p/s nie wana copy jew..hahahaha..p best baca nie...

Thursday, 3 January 2013

wishlist 2013

- dapat result 3.0 keatas
-dapat biasiswa MARA or JPA
- kenal lebih dekat housemate n roomate
- alway smile even have some trouble
- buat parent bangga
- khatam alquran
- dapatkan special bear...
- dapat bestfrenz
- jadi kawan yang baik...
- turunkan berat badan
last skali insyallah try sayang someone not abang botak....
wish me luck n all my wishlist can be done...


Tuesday, 1 January 2013

study....

semakin lama study week semakin malas wana nak study sampai wana kena buat something x masuk akar iaitu reka pakwa..hahha nampak x permainnye..dah meja macam sarang tikus nie meja wana
meja study..hahah semua ada atas meja nie...
pastu wana reka lah pakwa  baru pakwa hari 2 dah meletup dah..hihi nie la pakwa wana yang teman wana study..hehehhe abang botak baharu..yang origanal dah ada orang lain so yang ke2 meletup n yang nie latest punya
heheehe.macho x???siap pakai bold lagi..smart 2...hahaha abang botak ke 3...abang botak ke 2 just sebelum meletup dye sempat tinggalkan note je..sedih..huhuhu x dapat bersama lama just hanya 24 jam je nie la note abang botak 2 tinggal
sweet x sempat lagi dye tinggal..hahahaha..(tengok aku dah merapu dah,,otak dah senget sangat full n lama dah aku x buat)huuhuuu

P/S wana dah masuk umur yang start 2 dah..hahaha dah tua dah wana siapa tahu apa perasaan masuk first angkat 2 kat depan nie..huhuhu xcited giler...(dalam hati aku dah tua dah)