711102795048510839

Monday, 31 December 2012

teman study =)

haha...wana skarang ada pakwe baru  untuk teman wana study..insyallah setiap hari dye akan teman wana..wana suke pakwe baru wana dah la macho n senyap lak..x pernah keluarkan suara just senyum je...sweet sangat..wana panggil abang botak kat dye sebab dye x de rambut...hahaha cun la..dah la teman sampai wana tidur...wana bangundye dah tersenyum dah...mintaj2 la dye kekal sampai abis exam...
nie lah pakwe wana yang baru alway smile even wana malas study..heheh thankye abang botak...


Sunday, 30 December 2012

gaduh..

kenapa orang dewasa selalu gaduh pasal benda yang x masuk akal.p yang wana hairan nape perlu gaduh sama kaum..asyik hodoh sesama sendiri,perlu ke buruk sesama sendiri..setiap kali kite buruk sesama sendiri pihak musuh suka sebab umpan mereka terkena..hidup kita nie macam memancing kadang2 kita dapat banyak ikan kadang2 x de ikan.memang hidup nie x adil p tuhan cipta manusia untuk melengkapi yangmana x lengkap n kenapa kite perlu bertengkar sesama kaum..perlu ke???memang wana bukan la sempurna p wana bole pikir lagi yang mana elok n mane x elok..lau orang buruk sesama sendiri 2 berkerjasama wana jamin setiap masalah dapat selesai dengan masa singkat.x perlu nak cakap orang 2 lebih elok n orang 2 x elok just open your mind n terima pandangan sesama sendiri...n lau korang x suka kat someone just pergi n bagitau la anda x suka n cakap bole x ubah ape2 yang bole ubah..x payah nak buat cerita yang bukan2 pasal orang 2...p hakikatnya x de seorang pun akan lakukan..mesti la nak pertahankan ego masing2 yang x pernah nak kalah..
PS nie just luahan je x de kena mengena ngan siapa2 pun =)

Saturday, 29 December 2012

arabic

tiba2 teringat pulak time sekolah dulu..setiap minggu kena blajar arab sebab  dulu sekolah agama so bahasa arab wajib ambil...hehehe n nie lah antara perkataan yang senang n bole apply dalam kehidupan seharian
1. Salam ukhwah fillah - salam persahabatan kerana Allah .
2. Ukhti - kakak atau saudara perempuan .
3. Akhi - abang atau saudara lelaki .
4. Zauj - suami .
5. Zaujah - isteri
6. Assif jiiddan - i'm really sorry
7. syukran-afwan - terima kasih - sama-sama
8. Ukhuwwah Fillah Abadan Abada - persaudaraan kerana Allah selama-lamanya
9. fa'iza 'azamta fatawakkal'alallah - setelah kamu berazam maka bertawakkal lah
10. iinni akhafullah - sesungguhnya aku takutkan Allah
11. mafi qalbi ghairullah - tiada apa di dlam hati selain Allah
12. Lau samahta - excuse me
13. Naltaqi ghadan - kita jumpa lagi esok
14. Ilalliqa' - Moga bertemu lagi
15. Syafaakallah - Moga Allah menyembuhkan awak – lelaki)
16. Syafaakillah -Moga Allah menyembuhkan awak – perempuan)
17. taffadhol - silakan
18. la aadri - saya tak tahu
19. ma fi musykilah - tiada masalah
20. Bitaufiq wannajah - semoga mencapai kejayaan
21. Jazakallahu khairan kathira - Semoga Allah memberi/menambah kebaikan yang banyak kepadamu
22. Wa iyyaka - dan ke atas kamu juga (jawapan utk jazakallahu khairan kathira)@Allahukhairujaza' - Allah adalah sebaik-baik pemberi
23. fahimtum - adakah anda faham ?
24. fahimna - kami telah faham
25. sobahalkhair - selamat pagi
26. ijtahid wala taksal - bersunggguh-sungguh dan janganlah kamu malas
27. La Tahzan Innallaha Maana - Janganlah bersedih , sesungguhnya Allah bersamamu .
28. Kafaa bilmauti waa-'izhan - cukuplah kematian itu menjadi peringatan
29. Bi idznillah , Inshaallah kull khayr ! Ameen , Barakallahu fiek - dengan izin Allah , inshaAllah semuanya baik ! Aamiin , semoga Allah merahmati kamu
30. masa ul khair - selamat petang
31. Tushibu 'alal khair - selamat malam
32. Na'am - Ya
33. yallah yallah bisura'h - mari-mari cepat(lekas2)
34. ismahli ya ustaz/ustazah,uridu an azhaba ilal dauratul miah ?-tumpang tanya wahai ustaz/ustazah , bolehkah saya ingin ke bilik air ?
35. sannah helwah - happy birthday
36. ana aidon - saya juga
37. Maas salamah - Selamat tinggal
38. alaa khoirin wa afiyyah - dalam keadaan baik dan sihat
39. nin sain ? - kamu ada dimana ?
40. ayyuhidma alaik - apa yang boleh saya bantu
41. Barakallahu fik - Semoga Allah memberkati kamu
42. Dai'e - pendakwah
43. Allah ghoyatuna - Allah tujuan kami
44. Ar-Rasul qudwatuna - Rasul teladan kami
45. Al-Quran dusturna - Al-Quran panduan kami
46. Al-Jihad sabiiluna - Jihad jalan kami
47. Al-Mautu fi sabilillah asma amanina - syahid cita tertinggi kami
48. Innallaha ma’ana - sesungguhnya Allah bersama kami

classmateku

nie classmate yang wana suka kawan...ezan husni fyzaa amani...dyeorang nie otak giler2 ada je lawak yang terkeluar dari mulut dyeorang.lepak ngan dyeorang best..hari2 ada je topik deorang keluar.wow best n sem depan wana duk umah sewa skali ngan fyzaa n amani....
 p/s wana still rindu kat classmate kat matrik n FATIN HAZWANI N AIN ZAHIRAH...korang the BEST KOT...

ohh lelaki

memang susah nak jumpe lelaki yang betul2 sayang kat kita bukan paras rupa..sekarang ramai lelaki suka kat seseorang perempuan kerana paras rupa.lau buruk sikit tinggal perempuan 2..kesian la kat kaum hawa.dah la kaum hawa lemah..bagi kaum adam perempuan 2 cuma boneka yang bole  main2.lepas bosan n dah rosak just tinggal maam2 je..kasian kot..nie la wana kurang percaya kat kaum adam nie.nampak baik p hakikatnye lain pulak..so memang x  elok la percaya 100% kat laki n lau sayang laki 2 sikit2 sudah la x payah la sayang macam nak mati.lain la laki 2 suami korang sayang la sepenuhnya..memang x salah nak sayang p biarlah berpada-pada..bukan wana benci kat lelaki.wana sayang kat laki  sepenuh hati pun abah, abang n adik wana. jew..just nak nasihat hati2 lahngan lelaki nie..mereka sukar di ramal...

honeymoon???

       mesti korang terkejutkan tengok gambar nie kan...
jangan salah anggap lak..nie hanya gambar semata2.x de kena mengena ngan honeymoon...heheheh
jangan terkejut tau nie bukan pakwe wana n just kawan je 2 pun kenal hanya beberapa hari je okey..memang lawak n mesti x percayakan??? n nie still kat malaysia lagi tau..hahaha
honeymoon la sangat...nie kat bukit fraser kat pahang.tempat nie lawa giler lau x percaya korang pergi sendiri..lau petang lawa macam duk oversea rasa n kesejukan dye lebih sikit dari cameron highland
best pergi sini..so pergi lah kat bukit fraser n satu nasihat lau nak pergi sana pergi awal sikit tau jalan nak naik sana macam ular kena palu..so better sampai kat bukit fraser sebelum malam coz malam sangat bahaya tau... 


Wednesday, 26 December 2012

malas

dah  tinggal 6 hari lagi nak final exam p wana still malas nak study.kenapa?????sape la bole jawab soalan nie..nie time nak motivasikan diri balik nie..lau kat matrik lau malas nak study mesti cik fatin bising..so skarang nie kena calll cik fatin suruh marah kat wana dulu baru dapat study. dah la abah  nak suruh dekan  2 sem lau x x boleh ikut or abah x datang puncak alam..teruk betul la macam nie..dah la meja study macam meja  apa tah. bersepah giler nie..wow wana wake up.. STUDY WANA JANGAN MALAS...HUHUH  bile la nak study..dah kena start dah nie subject bapak susah kot..huhuhu.tolong la...wana perlu kekuatan melawan malas nie,,,huhhuh nak ambil mood rajin nie...semangat nak study nie...

Friday, 21 December 2012

sweet

pada 21 /12/2012 hahaah tarikh best la bagi hidup wana.wana kenal seorang mamat nie kwn pakwe member. first memang wana ingat dye poyo la ngan spect dye n dressing dye.p dah berapa jam seterusnya dye oke.wana pun oke la.mamt nie jiwang la jugak..hahah makin lame tengok sebijik muka cam sepupu..hahaha..p yang sweet about him ,he so caring and sweet.mane ada laki yang tiba2 baru je kenal pas2 bagi coklat n tolong selimutkan masa tidow..wwooww so sweet kot.dah lame wana x jumpa laki so sweet selepas qudin..thank for everthing...i like it..

Thursday, 20 December 2012

tension

hahaha untuk minggu study week nie mesti tension so wana join member(edora) ikut pergi jalan2 ngan pakwe dye..so kire holiday la.best la jugak,banyak la pergi tempat2 yang cun
                                                                     kat klcc.

Monday, 17 December 2012

belll

ari nie memang bengang la..ada ke cakap first ada test bel n last cakap x jadi macam apa tah..bole maen cam2 lak..dah la niat jahat hari nie nak ponteng p last2 ramai x dapat bel.nie salah diorang la.selama nie wana datang n x de lak kecoh p sekarang kecoh lak.tension la..benci giler cam nie.miss pun x paham ke???dah nak dekat study week maen camnie lak..kita orang bukan x nak datang p x apat kekuatan nak lawan dengan nafsu..so madddddd...boleh meletup tau nanti..#$%^&*^%$#$^&*(^%.kan.dah nanti x pasal2 kena saman lak kat sape?dah lah buat lakonan kaku je wana.memang x pandai belakon la..

Friday, 14 December 2012

mr right????

ada ke mr right kat sini.ada segelintir perempuan say that he boyfriend 2 mr right..lau mr right x de la korang nak putus lepas lama couple...sorry buka nak kara  memang betul la la mr right x akan putus mesti korang akan kahwin ngan mr right korang..so jangan nak citer yang korang 2 ada mr right ke??lau nak citer nanti korang kahwin korang citer la kar wana wana x suka tau x???wana bukan la nerd nak dengar citer yang 'sweet'korang 2...sila paham lau dah buat muka x nak dengar la.....

Saturday, 8 December 2012

assignment

assignment yang belambak bagai ape entah..nie la akibat buat kerja last minute..hahaha sape suruh buat assignment last minute..huhhuhu.memang x la buat assignment..nak menyesal pun dah terlambat dah..huhuh.memang wana suka buat kerja last minute..p nie perangai yang x boleh di contohi okey..memang banyak kerja yang kena buat p x siap agi..huhuhhu cedih p sape nak tolong dah..so tolong la diri sendiri okey...sweet la 2 lau tolong dirisendiri..lau kt matrik mesti siap awal coz fatin ada mesti marah lau x buat kerja..miss you girl... <3

chip more

macam chip more line wii nie.semenak 2 menjak apabila budak2 asasi n diploma datng semua dyeorang sedut dah la makanan selalu je abis awal..tension giler sekarang.macam orang gila pun ada jugak,,,bencidah la budak asasi belagak macam budak dah dapat master...wow yang x nak bla 2 dah rempuh orang x nak minta maaf..panas giler rasa macam dah jadi flamewomen kejap..huh macam apa..bile dah rempuh n basa baju wana buat muke selamba je kau eak..menang2 kau ngan pakwe kau,kau buat bodoh je..x pew kau jangan nyesal lau wana buat something yang budak degree bole buat kat pakwe kau..hahahhaha(gelak jahat).nasib baik masa 2 mood wana baik lau x mamang nak kena la budak 2...
nasib bai ada nie..lau x memang jadi hulk la kat cafe tadi

Saturday, 1 December 2012

disember

memang seronok tadi..akhirnya wana sempat jugak tengok breaking down part 2...thank ezan n husni...best citer nie..rasa macam nak tengok semula je lagi.p yang paling best tengok ngan 2 orang laki...hahah.p yang x best nak shopping pun x bole sebab nganlaki..skarang baru wana paham nape along x suke shopping ngn pakwe dye..hahahha memang dyeorang 2 suke nak cepat2..x ke pelik namenye..ish2
p pape pun thanz korang..memang best keluar ngan korang walaupun abah marah...hahaha